Полицаи конфискуваха мляко менте

  • 27 февруари 2013 15:05

  • 2404
  • 0
Полицаи конфискуваха мляко менте
©

Служители на ОДМВР-София и на Патентното ведомство иззеха в полза на държавата млечни продукти, предлагани за продажба със знак, сходен на вече регистрирана марка, съобщиха от ОДМВР - София.

Вчера служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” към областната дирекция и колегите им от РУП-Елин Пелин извършили проверка на цех за производство на мляко, находящ се в индустриалната зона на с. Горна Малина. Операцията била реализирана съвместно с представители на патентното ведомство на Република България.

В хода на проверката инспекторите установили, че в предприятието се произвежда и предлага за продажба на едро прясно краве мляко, означено със знак, сходен на вече регистрирана марка, което представлява нарушение на чл. 81, ал.1 от Закона за марките и географските означения.

На управителя на цеха е съставен акт за установено административно нарушение. С протокол за изземване и задържане на веществени доказателства в полза на държавата са отнети общо 78 000 Тетра пак кутии от 1 литър краве мляко, 45 000 етикета за еднолитрови бутилки краве мляко 3%, както и готова продукция - 6780 кутии с прясно мляко 3% и 4164 кутии прясно мляко 1.5%.

Последвайте канала на

Novini.bg
2404 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини