15 от арестуваните след снощните протести в столицата са криминално проявени

  • 27 февруари 2013 12:11

  • 966
  • 2
15 от арестуваните след снощните протести в столицата са криминално проявени
©

15 от задържаните след снощния протест в София са криминално проявени. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Общо 24 души са задържани след приключване на протестните действия вчера. В Първо Районно управление „Полиция” са задържани десетима. Трима от тях са 16-годишни – двама носели метални боксове, а третият, който е криминално проявен за кражба, хулиганство и наркотици - маска с прорези. След разговор с инспектор от Детска педагогическа стая младежите са предадени на родител.
На четирима - Т.П. на 21 години, К.Т. на 25 години, Н.С. на 18 години и М.М. на 19 години - регистриран в полицията за кражба, са съставени протоколи и след разпит са освободени. У тях полицаите открили забранени предмети - сгъваем нож, метален бокс и метална палка. Материалите ще бъдат изпратени в Столичната община за налагане на санкции по Закона за събранията, митингите и манифестациите.

Двама са задържани след инцидента с автомобил на „Орлов мост”- Й.П. на 20 години, с криминални прояви за унищожаване и повреждане на чуждо имущество и хулигански прояви, и шофьорът - Д.Ш. на 28 години, регистриран за хулиганство, подправяне на официален документ и шофиране без документ за управление на автомобил и след употреба на алкохол. При направен тест било установено, че той шофира колата си с 1.64 промила. Материалите са изпратени в прокуратурата.

По-рано през деня пред президентството във видимо нетрезво състояние беше задържан криминално проявеният за кражба, грабеж и хулиганство Т.Д. на 29 години София. У него е открит газов пистолет. Съставен му е акт по Закона за оръжията, боеприпасите, взривните вещества и пиротехническите изделия (ЗОБВВПИ) и са подготвени материали за доклад по Указа за борба с дребното хулиганство.
В Четвърто РУП са отведени деветима, сред тях - криминално проявено за грабеж 17-годишно момиче. Заедно с него са задържани С.М. на 19 години и Й.Г. на 21 години. Всичките след разговор с инспектор „Детска педагогическа стая” , са освободени. Полицейска мярка за 24 часа е наложена на Р.Д. на 18 години, който носел метален бокс, и на криминално проявените В.А. на 19 години - известен за наркотици, у когото бил открит сгъваем нож, на Д.В. на 23 години - известен за кражби и управление на МПС с алкохол над 1.2 промила, К.В. на 35 години, регистриран за кражби, палеж по непредпазливост и присвояване, Т.П. на 27 години и Г.Г. на 21 години - двамата с регистрации за кражба.

В Осмо РУП са отведени за проверка четирима - П.Г. 22 години -предал нож с дължина на острието около 15 сантиметра и кания, Ц.П. на 23 години и криминално проявените Ж.Л. на 22 години - известен за кражби и Г.Г. на 22 години - за наркотици. След разпит те са освободени.
Около 18.30 часа на метростанция „Люлин” бил задържан известният на полицията за кражби, наркотици и унищожаване и повреждане Б.М. на 22 години. У него била открита метална палка. След разпит в Девето районно управление „Полиция“ той бил предупреден с протокол и освободен.

Последвайте канала на

Десислава Станева
966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Фичето

2013.02.27 | 17:38

1
Браво на ченгесарите и на медиите. Справяте се успешно с представянето на протеста като няква вандалска пиянска сбирка. Много ми е интересно педагозите какво ли са казали на родителите "не ги пускаите да протестират за "ДА СИ ОПРАВИМ РОДИНАТА", че ако вземе да се оправи току виж станат и те нормални хора които да нйе са ни лесна плячка? А и друго ми е много интересно, криминално проявените нямат право да протестират срещу "БЕЗУМИЕТО В БЪЛГАРИЯ" ли? А може би ако се спре безумието тези хулигани и криминално проявени ще пожелаят да станат нормални граждани. А колко от криминално проявените са с такъв статут от предишните арести на протестите? А защо да не се пие бира на улицата? Нима никои не знае колко скъпи многогодишни уискита си пият по кабинетите тези срещу които протестират пиещите бира? НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА СВЕТЦИ, защото всичко тва е продукт от силно затворените очи на всички ваз "възпитаните" и уж "грамотните" хора който не трябваше да допускате да се случва това сега.
абв

2013.02.27 | 20:58

2
за какъв протест става дума за някакви лайнари които майките и бащите са ги направили боклуци пък после някой им виновен

Добави коментар

Водещи новини