Арестуваха кметски син за рекет и лихварство

  • 26 февруари 2013 21:36

  • 2942
  • 0
Арестуваха кметски син за рекет и лихварство
©

Синът на кмета на разложкото с. Баня Николай Драговчев (ГЕРБ) - Атанас, на 29 г., е бил арестуван заедно с други трима мъже от селото по сигнали, че се занимават с лихварство и рекет, съобщи МВР.

Прибраните с кметския син са регистрирани за хулиганство, побой, грабеж, унищожаване на чуждо имущество. От домовете на задържаните са иззети договори за заеми, тефтери с имена и парични суми, газов пистолет, 10 патронa, фитил и около 14 640 къса цигари с македонски бандерол.

"Сутринта дойдоха полицаи и обискираха къщата ни, в която живеем заедно със сина. Намериха само неговия газов пистолет, който е законен. Имали сигнали, че се занимава с лихварство, но не съм убеден, че е вярно", потвърди кметът Драговчев. Той е категоричен, че ако синът му печели от такава дейност, е щял да разбере. Кметската къща е единствената неизмазана на улицата, а условията, в които живее семейството, не са никак луксозни. Синът му работил 2 г. във Франция и със спечелените пари си купил кола. Преди време имал и кафене, но вече не работел в него.

Според източници на "24 часа" арестуваните са били в лоши отношения с убития пред краварника си в селото през юли м. г. Васил Донев-Доневио. За него също имаше сигнали, че се е занимавал с лихварство.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2942 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини