Закопчаха апаша Харито до Централна автогара-София

  • 26 февруари 2013 14:33

  • 1707
  • 2
Закопчаха апаша Харито до Централна автогара-София
© Булфото

Служители на ГД „Национална полиция“ задържаха криминално проявен мъж, известен с прякора Харито, съобщиха от пресцентъра на МВР.

В операцията вчера са участвали служители на сектор „Престъпления против собствеността” на главната дирекция, колегите им от ОДМВР-Бургас, Благоевград и СДВР. В хода им в района на Централната автогара е задържан криминално проявеният 42-годишният Х.П. - Харито от Бургас. Той бил засечен в автобус, който тръгвал за морския град. Установено е, че преди това Х.П. бил в Банско. Там "атакувал“ апартамент на британски граждани - разбил бравата на външната врата и успял да открадне 1250 английски лири и около 300 евро. По първоначални данни веднага след престъплението се е придвижил до столицата, където обменил част от валутата в чейнджбюро. При последвалия обиск и претърсване на багажа му криминалистите иззели около 2800 лева, 40 паунда и 30 евро, мобилен телефон, SIM-карта, документи и ключове за лек автомобил.

Задържаният е с богато криминално досие - в масивите на МВР фигурира като извършител на множество кражби и обсебване. Той се движел из цялата страна, предпочитана от него дестинация били курортните комплекси. Осъждан е за кражби. Към момента на извършване на престъплението Харито е с влязла в сила присъда на Бургаския окръжен съд - "лишаване от свобода” за срок от 1,6 година във връзка с извършена през 2008 г. кражба на златни накити за над 6 хиляди лева в курортен комплекс “Слънчев бряг”.

Х.П. е задържан, а работата по документирането на случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1707 2

Коментари 2

Добави коментар
mmm

2013.03.02 | 02:32

2
за над 6 хиляди лева. че това пари ли са? политиците изкрадоха милиарди, в сравнение с които 6 бона са като 6 стотинки. голям праз че хванали някаква дребна риба
22

2013.02.27 | 05:46

1
ЩЕ КРАДЕ ЗАЩОТО Е НА СВОБОДА. ХВАНАТ ГО, РЕГИСТРИРАТ ГО И ГО ПУСНАТ. И ТАКА ДО БЕЗКРАЙ, А ХОРАТА СТРАДАТ. НЯМА ЛИ ТРУДОВИ ЛАГЕРИ ? - ЩЕ РАБОТИ, ЗА ДА СИ ПЛАТИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ЩЕ БЪДЕ ХРАНЕН, И ХОРАТА СПАСЕНИ ОТ ЕДИН ПРЕСТЪПНИК. Толкова е проста, А ЗАЩО НЕ СЕ ПРАВИ ?

Добави коментар

Водещи новини