Арестува шефа на Инспекция по труда в Стара Загора

  • 26 февруари 2013 13:12

  • 1154
  • 0
Арестува шефа на Инспекция по труда в Стара Загора
©

Директорът на Инспекцията по труда в Стара Загора Камен Маринов е задържан за 24 часа. По неофициална информация той е обвинен по чл. 282 от НК за длъжностни престъпления.

Информацията за задържането бе потвърдена официално от полицията в Стара Загора, но оттам отказаха коментар. Според източници, Маринов бил арестуван още сутринта.

Камен Маринов беше един от свидетелите по делото срещу бившия социален министър Емилия Масларова за ремонта на социалния дом в Стара Загора. В средата на 2011 година той заяви пред съда, че през 2009 г. обвиняемият Венцислав Драганов му се обадил по телефона и го заплашил да внимава какво говори, за да не му се случат неприятности. Причината била сигнали, изпратени от Маринов до министерството за теч в новоремонтираната сграда на социалния дом в Стара Загора. Свидетелят подал жалба и до прокуратурата, но тя не била разследвана поради липса на доказателства.

Венцислав Драганов е собственикът на фирмата, която е извършила ремонта. По-рано в хода на процеса ключовият свидетел Тодор Павлов се отказа от показанията си по време на досъдебното производство и каза, че също е бил заплашван от подсъдимия Драганов.

Обвинението срещу Масларова е за ощетяване на държавата с 11 млн. лева, предназначени за ремонт на социалния дом в Стара Загора.

Последвайте канала на

1154 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини