Хванаха банда автокрадци

  • 22 февруари 2013 12:32

  • 980
  • 0
Хванаха банда автокрадци
©

Разкрити са извършители на серия кражби на части и вещи от автомобили в Шумен, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

По данни на криминалистите набезите започнали преди повече от година и половина. Над 10 заявителски материала са заведени в полицейското управление в Шумен за кражби, предимно от автомобили „Фолксваген Голф”. Собствениците на автомобилите съобщавали за различни откраднати вещи от автомобилите - СД плеъри, тонколони, инструменти и различни авточасти. В резултат на действията на криминалисти извършителите са установени.

Това са 20-годишният М.Д. и 22-годишният Ю.С., двамата от Шумен, без криминални прояви. Кражбите са извършвали от паркирани автомобили на различни места в града. Двамата са чупили стъклата с твърд предмет. В някои от случаите са ползвали подправен ключ. След проникване в купето, са извършвали кражбите на различни вещи от автомобилите. След претърсване в апартамента и гаража на Ю.С. са намерени голяма част от противозаконно отнетите вещи. Предадени са доброволно. С постановление на Шуменската районна прокуратура извършителите са задържани за срок до 72 часа.

Последвайте канала на

980 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини