Старица даде 140 лв., за да й развалят черна магия

  • 14 февруари 2013 13:02

  • 1655
  • 0
Старица даде 140 лв., за да й развалят черна магия
©

Възрастна жена е измамена по схемата за разваляне на черни магии в русенско село, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Русе.

Сигнал за престъплението е подаден вчера в Районно управление „Полиция”-Сливо поле. Случката е станала в с. Бръшлен, вчера сутринта. Измамената е жена на 82 години от селото. При извършената проверка на място служителите на реда са изяснили, че около 9.00 часа, през незаключена врата, в имота на 82-годишната е влязла непозната жена на видима възраст 40-50 години, с къса кестенява коса, мургаво лице, облечена със светлокафяво дълго палто, която заговорила стопанката. Посетителката първо помолила жената да й напълни вода, а след това я последвала в една от стаите на къщата. Когато влезли вътре „гостенката” съобщила на жената, че има направена черна магия, която може да развали, но за целта ще трябва да й предостави за малко всичките си пари. Така домакинята дала на непознатата сумата от 140 лева. Последвало извършване на „ритуал”, включващ чаша с вода, свещ и сумата пари. Накрая измамничката подала на възрастната жена вързоп с носна кърпа, в който обяснила, че е сложила банкнотите, които обаче трябвало така да останат поставени под възглавницата й, чак до сутринта. Непознатата си заминала.

Два часа след случилото се 82-годишната все пак отворила вързопа. Вътре жената намерила вестници вместо пари. По случая е заведено досъдебно производство с оглед разследване на престъпление по чл. 209, ал.1 от НК. Работи РУП – Сливо поле.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1655 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини