Полицията в Габрово разследва десет случая на телефонни измами

  • 13 февруари 2013 13:00

  • 926
  • 0
Полицията в Габрово разследва десет случая на телефонни измами
©

Полицията в Габрово разследва случаи на възрастни мъже и жени, ощетени с хиляди левове чрез телефонни обаждания в домовете им. Измамите са извършени по познат на полицията сценарий - с аргумента, че е пострадал близък човек и трябват средства за лечението му.

Около 12:50 ч. на 12 февруари неизвестен мъж се е обадил в дома на 73-годишна габровка, като й казал, че дъщеря й е пострадала при злополука, настанена е в болница и трябват средства за лечението й. В резултат на измамата възрастната жена дала на мъжа 6 хиляди лева, 800 долара и 100 евро.

На 11 февруари по същата схема бил измамен 79-годишен габровец, който бил ощетен със 7 хиляди лева. През последните месеци има десетина случаи на измамени възрастни хора със суми над 3 хиляди лева.

По случаите са започнали досъдебни производства. От полицията в Габрово отново предупреждават възрастните хора да не се доверяват на телефонни обаждания от непознати, да не съобщават лични данни, защото с тях може да бъде злоупотребено, а ако станат обект на опит за измама, веднага да се свържат с близки и роднини или да позвънят на телефон 112.

 

Последвайте канала на

926 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини