Изловиха двама лекари с подкуп

  • 15 юли 2011 12:51

  • 1116
  • 2
Изловиха двама лекари с подкуп
© Булфото

Сигналът е подаден от пациент, от който е поискан подкуп.

Задържани за 24 часа са две лекарки – невроложки и един технически сътрудник.

Служителите на „Икономическа полиция” в ОДМВР-Враца действали по сигнал за искан подкуп от длъжностни лица при обща ТЕЛК в МБАЛ в града. По време на разследването те установили връзка на една от лекарките от комисията във Враца с нейна колежка в болница в Мездра. В хода на проведената операция, полицаите задържали лекар в комисията по ТЕЛК в областния град и техническият сътрудник, минути след получен подкуп от 300 лева за издаване на експертно решение на ТЕЛК.

При проверката в кабинета са открити и иззети парите и документи, имащи отношение към разследването. Малко по-късно е извършено претърсване и в няколко служебни кабинета, ползвани от д-р Р.Т. /53 г./ - невролог в болницата в Мездра, откъдето също са иззети множество документи.


По първоначални данни трите действали в екип - срещу искана сума /от 50 до 700 лв./ и често с неистински медицински документи, техни пациенти получавали експертно решение за степен на инвалидност.


Трите дами са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано дознание за престъпление по чл. 301 от НК, работата по разследването му продължава.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1116 2

Коментари 2

Добави коментар
Петрова

2011.07.16 | 02:41

2
Колко от признатите инвалиди са го постигнали с подкуп. Да му мислят тези, които действително имат нужда и няма как да си платят по тази причина. Освен това тези менте пенсионери по болест източват НОИ, а после нашите родители не могат да си покрият елементарните нужди, независимо че са си внасяли пенсионни осигуровки по 35 - 40 години.

2011.07.16 | 02:41

1
Затова истинските инвалиди стоят без инвалидност, искат подкупи за всичко!

Добави коментар

Водещи новини