Разбиха нарколаборатория в Свищов

  • 12 февруари 2013 11:08

  • 1084
  • 0
Разбиха нарколаборатория в Свищов
©

Полицаи от Свищов разбиха импровизирана нарколаборатория. Акцията е проведена срещу 34-годишен мъж, който е осъждан за кражби и притежание на наркотици. Органите на реда са извършили претърсване в дома на криминално проявения, във връзка със сигнали за взломни кражби и са се натъкнали на частната лаборатория.

Първият сигнал за кражба е бил получен в полицейското управление в града на 24 януари тази година. На мястото бил изпратен полицейски екип, който установил, че извършителят е проникнал в двора на къща, след взломяване с твърд предмет на секретен патрон на входна врата. След това е взломил двукрила дървена врата и от несесер, намиращ се в спалното помещение на жилището са били откраднати 15 100 лв. На 9 февруари е бил получен втори сигнал за опит за взломна кражба от жилище в Свищов. Изпратеният на мястото екип е установил, че извършителят е повредил секретен патрон на входната врата на апартамента, но липси не са установени. По двата случая са били образувани досъдебни производства.

След проведени действия по разследването полицейските служители установили, че извършител на двете престъпления е 30-годишната А. Г. от Велико Търново, известна като „Тони Хиената”, криминално проявена и осъждана за кражби и притежание на наркотични вещества. Във връзка с двете досъдебни производства са извършени претърсвания в жилища, обитавани от нейни познати, които тя е посещавала в периода на извършване на престъпленията в Русе и Свищов. В дома на 34-годишния Я. К. от Свищов, известен на полицията и осъждан за кражби и притежание на наркотични вещества униформените се натъкнали на импровизирана лаборатория за отглеждане на марихуана, с монтирани крушки и таймер за включване и изключване на светлината, уред за циркулация и отопление на въздуха. Установени са две растения, засадени в саксии с височина, около 60 см, с общо тегло на зелената листна маса, около 800 гр.

 А. Г. е привлечена в качеството на обвиняема за извършените взломна кражба и опит за такава. Задържана е за срок до 72 часа. По досъдебните производства за кражби Я. К. е разпитан в качеството на свидетел. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР, във връзка с отглежданите наркотични вещества. По случая в полицейското управление ще бъде образувано отделно досъдебно производство. Работата по документиране цялостната му престъпна дейност продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1084 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини