Митничари задържаха четирима, облепили се с електронни цигари

  • 11 февруари 2013 14:45

  • 1024
  • 1
Митничари задържаха четирима, облепили се с електронни цигари
©

Митнически служители задържаха четирима пътници, облепили с тиксо телата си с общо 466 броя контрабандни електронни цигари и 186 зарядни устройства за цигарите. Нарушителите са хванатипри рутинна митническа проверка в Малко Търново на лек автомобил „Фолксваген” с турска регистрация, който е пътувал от България за Турция.

В колата са пътували две жени и един мъж - български граждани, заедно с един турски гражданин. И четиримата са обявили, че нямат нищо за деклариране. При извършената щателна митническа проверка и личен преглед на пътниците, митническите служители установяват, че телата им са облепени с електронни цигари, съответно 181 и 179 броя по телата на двете жени, 56 и 50 броя по телата на мъжете, а също и с общо 186 зарядни устройства за цигарите.

След проверката, всички пътници са посочили в писмените си обяснения, че електронните цигари са собственост на придружаващия ги турски гражданин с инициали R.B., което е признал и самият той.

Срещу 40-годишният мъж е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. Контрабандните електронни цигари и зарядни устройства са иззети с протокол.

Последвайте канала на

1024 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.02.11 | 17:12

1
Това са истински "мафиоти". Хората са решили да направят някой лев, нищо против нямам, не е това начина, но все пак ... Да допуснем, че са платили ДДС при закупуването на цигарите, после ще трябва да платят мито за да ги изнесат и после като се прибират, ако парите са в кеш, ще трябват и печалбата да им обложат.

Добави коментар

Водещи новини