Задържаха младеж за грабеж в София

  • 11 февруари 2013 14:08

  • 1341
  • 1
Задържаха младеж за грабеж в София
©

В Шесто районно управление е задържан непълнолетен младеж, извършил грабеж.

В районното управление било заявено, че на 18 декември миналата година около 20:00 ч. в ж.к. "Овча Купел" неизвестен младеж нападнал и ограбил 44-годишна жена от София. Младият мъж я привел в безпомощно състояние и й отнел дамска чанта с два мобилни телефона, сребърно синджирче, лични документи и около 200 лева.

След като извършил грабежа, младежът избягал от местопроизшествието заедно с друго младо момче. За случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл.198 от НК.

След проведено разследване било установено, че извършител на деянието било 15-годишно момче от София, криминално проявено с 22 криминалистически регистрации за кражби, грабежи и унищожаване и повреждане. Вторият младеж бил 17-годишен, криминално проявен за грабежи и кражби и осъждан, с прякор "Апогей".

На 7 февруари в хода на специализирана полицейска операция столичните полицаи задържали двете момчета. След доклад на материалите в Софийска районна прокуратура на 15-годишния е повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл.198 от НК. Наложена му била мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

1341 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Iwan

2013.02.12 | 12:55

1
Не ги регистрирвайте постоянно. Те няма да се оправят. Отворете Белене и там да се учат на труд и уважение към хората и Обществото. Ние неможем повече да издържаме и ще си отидем. Вие, чиновницците, ще си останете само с престъпниците. Да видим, кой тогава ше ви изкарва заплатите ?

Добави коментар

Водещи новини