Арест за рецидивист, откраднал близо килограм злато от щанд в софийските хали

  • 09 февруари 2013 12:28

  • 2481
  • 0
Арест за рецидивист, откраднал близо килограм злато от щанд в софийските хали
©

Благодарение на бързата реакция на столичните криминалисти е задържан 33-годишен рецидивист. Минути преди това той успял да открадне голямо количество златни накити от щанд в Централните хали, съобщава пресцентърът на МВР. Т.Т. /33 г./ е задържан вчера към 11.00 ч. пред Централните хали в София.

Служители от сектор "Улична престъпност" към СДВР реагирали незабавно на подаден сигнал за извършена минути преди това кражба на златни накити от щанд за златна и сребърна бижутерия в търговския обект. При обиска в мъжа са открити близо 800 грама злато - 77 мъжки пръстена и шест гривни.

Справка в полицейските регистри показва, че задържаният има в досието си повече от десет регистрации за кражби и грабежи, извършени на територията на цялата страна. Установило се, че Т.Т. съвсем наскоро е излязъл от Централния софийски затвор, където е излежавал последната си присъда за кражба.

Срещу него е образувано бързо полицейско производство за престъпление по чл.194 от НК. Предстои доклад на материалите пред Софийската районна прокуратура. Работа по документирането на случая продължава.

Последвайте канала на

БТА
2481 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини