Закопчаха издирвания рецидивист Ицо Партизана

  • 08 февруари 2013 13:14

  • 1702
  • 0
Закопчаха издирвания рецидивист Ицо Партизана
©

Рецидивистът Христо Антонов Попантонов бе закопчан при спецакция на полицията в Браниполе. Бандитът, известен като Ицо Партизана, е стар познайник на магистратите и почетен член на кръга лица, с постоянно постановление за национално издирване.

Преди два дни той е влязъл в България през Гърция. Полицията ударила шестица със случайна находка. На телефон 112 бил подаден сигнал, че мъж вилнее в заведение в пловдивското село Браниполе. Когато служителите отишли на място, се натъкнали на Партизана, съобщи РlovdivForum.com.

Попантов не можа да изкара и седмица на свободата дори. Преди няколко дни 48-годишният бандит е бил освободен от италиански затвор, където излежавал присъда за трафик на хора. Рецидивистът е влязъл в България през Кулата, а в сряда пристигнал в Браниполе, за да търси стара любов. Първо позвънил на бившата си приятелка Маргарита, която е барманка в местно кафене. Часове по-късно Партизана нахлул в заведението. Маргарита не подала сигнал в полицията. Тя затворила рано-рано заведението и се отправила у роднини в Браниполе, за да изкара нощта. На сутринта се прибрала в дома си, без да подозира, че Партизана е там. Съседи чули крясъците на бившата двойка и веднага алармирали за случващото се на тел. 112. Когато униформените блокирали къщата, Партизана посрещнал ченгетата хладнокръвно и с класически за контингента отговор: „Тъкмо щях да дойда при вас да се предам, но по-хубаво, че вие дойдохте”.

Христо Попантонов вече топли нара в ареста на Първо РПУ-Пловдив и днес ще бъде съден по бързата процедура. Той има да излежава стара присъда от 8 г. Партизана има зад решетките 28 години. Баща му Антон Попантонов пък е държал печалния рекорд за България с 43 години на топло, които можели да станат и повече, но смъртта го е застигнала в затворническата килия.

Христо Попантонов е племенник на бившия член н ЦК на БКП Пеко Таков и братовчед с известния журналист Янчо Таков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1702 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини