Задържаха двама, пребили и ограбили младеж в София

  • 07 февруари 2013 14:25

  • 828
  • 0
Задържаха двама, пребили и ограбили младеж в София
©

Полицаи от столичното Шесто РУП задържаха двама мъже, извършители на грабеж.

На 10 януари 25-годишен мъж от София се оплакал в полицията, че три дни по-рано станал жертва на грабеж - около 14:30 ч. на 7 януари в ж.к. "Княжево" двама непознати мъже му нанесли побой, в резултат на който получил травми и фрактури, и му отнели сумата от 350 лева.

В хода на разследването по случая е установено, че извършители на деянието са В.С. /35 г./ и П.В. /32 г./, и двама от село Мърчаево. П.В. е задържан на 24 януари , а В.С. - на 4 февруари.

35-годишният мъж е криминално проявен и регистриран за грабеж, вещно укривателство, прокарване в обръщение на фалшиви парични знаци и кражба, също така бил осъждан за престъпление по чл. 244 от НК /държане на неистински или преправени платежни инструменти в големи количества/.

Съучастникът му в престъплението също е с криминалистически регистрации за хулиганство, кражба, вещно укривателство, за престъпление по чл. 339 /незаконно притежание на взривни вещества и оръжие/ от НК и противозаконно отнемане на МПС. Той е и осъждан за престъпления по чл. 339 от НК и управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила.

След доклад на материалите в Софийската районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за извършено престъпление по чл. 198 от НК. На В.С. е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за срок от 72 часа, а на П.В. - "подписка".

Последвайте канала на

828 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини