Стрелецът не искал да убие Баретата

  • 07 февруари 2013 13:56

  • 3663
  • 5
Стрелецът не искал да убие Баретата
© Булфото

Стрелбата срещу Златомир Иванов - Баретата не е била с цел той да бъде убит. Стрелецът е професионалист и умишлено не се е възползвал от възможността да простреля Иванов смъртоносно. Това е мнението на разследващите случая, съобщи Дарик.

Нападателят не е преспивал в Търговския дом - сградата, откъдето се предполага, че е стрелял. Той е изучавал терена през деня, когато клошари, които са нощували в таванското помещение, са били навън.

Не е установено дали е имало още екипи срещу другите входове на Съдебна палата или нападателите са разполагали с информация, че Златомир Иванов ще влезе през централния вход. Записите от охранителните камери са некачествени и разследващите не разчитат на тях. Няма камери пред самите входове на Търговския дом.

Стеснен е кръгът от заподозрени поръчители, но към момента няма достатъчно доказателства, за да има задържани. Стана ясно, че автоматът на стрелеца, който почти изгоря, е преправен. Разпитани са много свидетели, включително и собствениците на автомобили, които са били паркирани в близост до Съдебна палата същия ден.

Полицията работи по няколко версии за атентата срещу Баретата. Сред тях са бизнес отношения и личен мотив. Разпитани са всички от обкръжението на Златомир Иванов, включително и тези, които се смятат за негови врагове. В понеделник разследващите направиха възстановка на стрелбата срещу Баретата от таванското помещение на търговския дом.

Състоянието на 44-годишния Златомир Иванов продължава да бъде тежко. Той беше прострелян на влизане в Съдебната палата в София малко преди 9.30 ч. на 29 януари. Срещу него и охранителя му Атанас Станков е стреляно от таванското помещение на сградата, която се намира срещу Съдебната палата.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3663 5

Коментари 5

Добави коментар
Striker

2013.02.09 | 10:02

5
Да, точно така! Не е искал да го убие , просто да го сплаши и затова му е пуснал само 4 куршума, за да е сигурен, че ще схване съобщението ;) Направо тези наши разследващи ме изумяват с логика!
VVV

2013.02.09 | 10:02

4
то за тъпанар е ясно,че не са искали да го убиват.Къде е главата къде са краката. тя полицията го разбра едва сега.Ура все пак са стигнали до извода който ние обикновените граждани си направихме още на10мин.след стрелбата. браво на разследващите. Едно референдумче да бяха спретнали щяхме да им отговорим.
каката на баткото

2013.02.07 | 20:37

3
да бе, само е искал да го почеше по таш..ац..ите!!!! този сайт са пълни смешници,барабар с пол..иц..ията: оня актьор Октай искал да убие Дога..н , а този да подрапа Баре..т..ата!
каката на баткото

2013.02.07 | 20:37

2
до Gek Kundevski, много си смотан бе льо-льо! 1.ако нямаш 100 % сигурност ,че е без жилетка -биеш под нея 2.АК-47 дори и преработен има откат и не е за прецизна стрелба с оптика/ по глава/ 3.поръчката е от играч с цел -пари / нарко / и политически дивиденти и за това е на това място 4. поръчителя е стиснат / платил е малко/ за това е с АК-47 5. ако ти кажа и кой е ....а? - я по-добре иди се прави на разбирач в кварталното кафене

2013.02.07 | 20:36

1
Той човека само се е упражнявал.

Добави коментар

Водещи новини