Задържаха наркодилър и 16-годишните му клиенти

  • 07 февруари 2013 12:33

  • 730
  • 0
Задържаха наркодилър и 16-годишните му клиенти
©

Служители на столичното Първо РУП проведоха специализирана полицейска операция срещу разпространението на наркотици, съобщават от пресцентъра на МВР.

В рамките й са задържани две 16-годишни момчета от София, малко след като осъществили сделка с наркотични вещества. Единият от тийнейджърите предал доброволно на служителите на реда полиетиленово топче с растителна маса.

По-късно същия ден е задържан и подавачът – 22-годишният столичанин П.И. При претърсване в дома на младия мъж са открити и иззети 19 полиетиленови топчета с растителна маса, едно самозалепващо се пликче с бяло прахообразно вещество и електронна везна. Изготвена експертна справка в столичната дирекция показала, че иззетите количества са канабис с общо тегло 23 грама и 0.89 грама кокаин.

Първоначално тримата са задържани за срок до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354 а от НК. След доклад на материалите в Софийската градска прокуратура на П.И. е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за срок от 72 часа.

Последвайте канала на

730 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини