Тираджия намерил шофьорската книжка на терориста Рико

  • 07 февруари 2013 08:34

  • 1270
  • 2
Тираджия намерил шофьорската книжка на терориста Рико
©

Шофьорската книжка на един от заподозрените за атентата на летище Сарафово, използвал името Ралф Уйлям Рико, е намерена на малък паркинг по пътя Разград-Русе, на 4 км преди Цар Калоян, пише "24 часа".

Паркингът е до крайпътното заведение "Дервента". На 1 август миналата година, 13 дни след атентата, я намерил шофьор на ТИР, спрял за отдих. Готвачката от заведението обаче си спомни, че тираджията обяснил, че видял книжката между клонките на декоративната ограда от храсти, която отделя паркинга от малка градинка пред ресторанта. Шофьорът предал книжката в полицията в Цар Калоян, оттам пък я препратили към София. "Два дни след това дойдоха следователи от Бургас, показваха снимката на човека, както и други снимки. Питаха дали познавам тези хора, но всички ми бяха непознати", обясни жената.

Тя разказа, че в дните около 1 август, когато е намерена книжката, имало доста силен вятър. Вероятно книжката на Рико е била запратена от вятъра в клоните на храстите. Тираджията споменал, че документът бил много изцапан, дори изкалян. Нямал вид на току-що паднал от джоб или изхвърлен.

Комплексът "Дервента" се състои от 2 заведения. Едното е масивна сграда, на втория етаж живее собственикът, а отдолу е ресторантът. Той обаче е бил в ремонт през лятото, отворили го на 27 ноември. Другото ресторантче е ламаринена барака, която не работела. Готвачката обясни, че най-вероятно тираджията е намерил книжката по-рано сутринта, защото те отваряли към 9 ч, но никой не я е потърсил, за да й я предаде, както обикновено ставало със загубени вещи.

Паркингът не е голям, но спират всякакви превозни средства. Сервитьорите обясниха, че няма практика да спират автобуси за почивка и кафе. "Много рядко румънски автобус ще спре, и то най-вече, ако е с деца", разказа келнер. Хората коментираха вчера, че най-вероятно книжката е била загубена, защото едва ли някой ще се отърве от нея на такъв паркинг, след като има много по-удобни места за това. Всички бяха обаче единодушни, че Рико е пътувал за Румъния, и то най-вероятно с кола.

Терористите от Сарафово са наели 4 различни коли, докато били в България. С тези автомобили те обикаляли по морето и подготвяли атентата, който уби на място петима израелски туристи и един български шофьор на 18 юли 2012 г.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1270 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2013.02.07 | 12:01

2
Страшни глупости!
g3nata

2013.02.07 | 10:22

1
стига сте писали глупости за тази очевидна постановка! политиците си играят на много опасна игра от която ще страдаме ние.

Добави коментар

Водещи новини