Моторна лодка разряза крака на жена

  • 14 юли 2011 15:33

  • 2399
  • 1
Моторна лодка разряза крака на жена
© Булфото

Това съобщава за Радио "Фокус"-Бургас Кирил Спасов, управител на южен плаж в Слънчев бряг.

Частната лодка, идвала от пристанището на Несебър към южния плаж на Слънчев бряг. Инцидентът е станал навътре в морето, зад шамандурите, в зоната за водно-моторни спортове.

„Човекът, управлявал лодката, твърди, че пред него е имало джетове, които са пресекли пред него и са направили вълна и непосредствено след вълната, е видял плуваща жена, която е била много навътре, завил е рязко, но е закачил и разрязал крака. Управляващият лодката веднага е скочил във водата, качил е жената на лодката и я изкарал на коридора за джетовете”, обясни Спасов.

След това е извикан медицински екип, спасителите са оказали първа помощ на жената, след което е закарана в болница с порезна рана на бедрото. По думите на Спасов пострадалата е българка на видима възраст около 40 години. Той е отишъл на мястото на произшествието, когато тя е била вече в линейката. По първоначална информация телесната повреда не е тежка.

Според Спасов проблемът е, че вече има много частни лодки. „Реално погледнато ние като концесионери нямаме право да ги гоним, защото морето е изключително държавна собственост, а постоянно има такива частни лодки, които влизат, излизат от коридорите, карат между хората. Доколкото можем се борим с това нещо и го ограничаваме, но в крайна сметка не сме органът, който трябва да го контролира това нещо, тъй като морската акватория е към Морска администрация и Гранична полиция”, допълни той.

Самата жена е потвърдила, че е плувала доста навътре. Инцидентът е станал срещу Водната база, но много навътре в морето, дори зад самите шамандури, които ограничават джетовете.

Лодката е регистрирана и с изправни документи, съобщи кап. Живко Петров, директор на Морска администрация – Бургас.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2399 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2011.07.14 | 21:19

1
e kvo e vinoven 4oveka, 4e taq patka mi pluva na 300 metra na vutre ? na 100 metra da pluva, ako 6te ot Burgas do Varna da ide, ama 6to hodi navytre......

Добави коментар

Водещи новини