Заловиха килограм и половина канабис на ГКПП – Златоград

  • 06 февруари 2013 10:28

  • 1214
  • 0
Заловиха килограм и половина канабис на ГКПП – Златоград
©

На ГКПП – Златоград е задържан над килограм и половина канабис, съобщиха от пресцентъра на МВР. В операцията са участвали служители на ГДБОП -СБОП–Смолян и Гранично полицейско управление-Златоград. На ГКПП – Златоград при влизане в страната ни бил спрян за проверка лек автомобил „Форд Мондео”, управляван от 51-годишната Т.М. от Мадан.

Заедно с нея пътували и двама мъже – Р.М. на 32 години от Мадан и М. М. на 29 години от Смолян, криминално проявен за кражби, управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и хулигански прояви.

При извършената проверка у М.М. били открити 210 грама суха тревна маса, а у Р. М. - около 418 грама от същото изсушено растение.При направения полеви наркотест тревната маса, увита в полиетиленови пликове, реагирала на канабис.

В кухина от долната страна до резервната гума в автомобила бил открит найлонов плик със суха тревна маса с тегло около 1012 грама, която също реагирала на канабис. Общото иззето количество е 1640 грама. След изтичането на полицейската мярка задържането им е удължено на 72 часа. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 242, под наблюдението на окръжната прокуратура в Смолян.

Действията по разследването продължават.

Последвайте канала на

1214 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини