В Ямбол се оплакват от кражби на вода

  • 04 февруари 2013 15:49

  • 1095
  • 0
В Ямбол се оплакват от кражби на вода
©

Няколко осъдителни присъди за неправомерно присъединяване към водопроводната мрежа са постановили районните съдилища в Ямбол и Елхово, но случаите на кражби на вода не спират. За такова престъпление се предвиждат до пет години затвор и глоба до 15 000 лева. В същото време хората в Ямболска област се оплакват и от лошото качество на водата, за която плащат близо 2 лв. за кубик, разказва БНТ.

От водоснабдителното дружество в Ямбол непрекъснато установяват кражби на вода и предават на органите на реда нарушителите. Над десет от случаите са стигнали до съд. Заради чистото съдебно минало на подсъдимите присъдите най-често са условни или пробация с наложени глоби до 500 лв. Въпреки това обаче кражбите на вода продължават.

"Освен незаконно присъединяване, има и необхванати водомери, имаме между 15 - 20 случая необхванати отчетни прибори или с второ отклонение", коментира инж. Стоян Радев, управител на „Водоснабдяване и канализация".

Над 74 процента са загубите на вода, отчетени официално от ВиК - Ямбол. Освен на кражбите, те се дължат на течове по остарялата водопреносна мрежа, която непрекъснато се нуждае от ремонт. Хората от региона се оплакват и от лошото качество на водата, защото след авария от чешмите тече кафява течност.

Според ямболското водоснабдително дружество всички показатели на водата в Ямбол са в норма и тя отговаря на стандарта за питейна вода.

Последвайте канала на

1095 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини