Срам! Чужди служби засекли гардът-сутеньор от НСО

  • 04 февруари 2013 10:38

  • 2098
  • 2
Срам! Чужди служби засекли гардът-сутеньор от НСО
©

Сигнал от чужди партньорски служби за съмнителни контакти на двамата уволнени служители на НСО е довел до отнемането на допуска им до секретна информация и последвалото им уволнение, пише "24 часа".

Офицерите Станчо Станев и Иван Иванов били освободени в началото на миналия месец, но информацията за уволнението им бе съобщена едва в събота от вътрешния министър Цветан Цветанов. При извършване на периодичната проверка за подновяване на достъпа до класифицирана информация на двамата държавни гардове, агенти на ДАНС отправили запитване и до партньорските служби в чужбина.

Обичайна практика било да се пита дали в ЕС има някаква съмнителна информация за проверяваните. От чужда спецслужба върнали сигнал за засечена комуникация между българи, задържани за трансгранична престъпност, и хора в много близкото обкръжение на двамата служители на НСО. Имало съмнения, че и самите охранители на властта поддържали преки контакти с членове на международна престъпна банда.

Станев е бил един от личните гардове на бившия премиер Сергей Станишев. А още по-рано е ръководел екипа, който охранявал президента Петър Стоянов. Той бил повишен в началник на учебния отдел два месеца преди да го освободят. Колегата му Иван Иванов пък пазел чужди високопоставени персони по време на визити у нас.

Последвайте канала на

Novini.bg
2098 2

Коментари 2

Добави коментар
Сергей Бойко

2013.02.06 | 10:45

2
Нищо ново. А как "Наглите" знаеха всяка стъпка на полицаите, ако не са имали платен информатор, който да им помага да подслушват полицейските честоти и служебни GSM?
Ку-ку

2013.02.06 | 10:45

1
НСО и ДАНС са информаторите и работещите за мафията(ДС)!

Добави коментар

Водещи новини