Катаджии дебнат за винетки

  • 01 февруари 2013 16:21

  • 2289
  • 4
Катаджии дебнат за винетки
©

Само за час днес 13 шофьори изгоряха с по 300 лева акт и заповеди за временно спиране от движение, заради липса на винетни стикери. Нарушителите бяха заловени по време на двучасова специализирана операция на хасковската полиция по метода на холандския модел. Тя се проведе на пътя Димитровград - Хасково, предаде Дарик.

За един час бяха спряни близо 100 шофьори. Освен тринайсетте, отнесли наказание за винетки, двама бяха санкционирани за шофиране без предпазен колан и един шофирал без светлини. Нарушителите без винетни стикери ще получат заповедите за спиране от движение, след като потърсят контролните си талони в КАТ. Повечето шофьори все още не знаят, че отскоро за липса на винетка, освен завишената глоба от 300 лева, се спират временно от движение. Сред тях бяха и две млади дами, засечени по време на акцията. И двете обясниха, че нямат винетки, защото нямало откъде да си купят. Обясненията им, чуйте в прикачения файл.

Действително в Димитровград и в Хасково съществува този проблем, но само с годишните винетни стикери. В големите бензиностанции в Хасково няма от стикерите. От вчера до днес на обяд в една от веригите са продали 300 годишни винетни стикера. От годишните винетки няма и в пощата. Засега има само в Областното пътно управление. В момента там има огромна опашка от чакащи да си купят стикер. Обслужва ги само едно гише, което е с работно време до 16.00 часа. То вероятно ще бъде удължено, но най-много с 15 минути.

Последвайте канала на

2289 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.08.31 | 00:04

4
Тези 300 годишни стикери ще да са бая отлежали.А винетките не са зарзават та да свършат.Държавата и нейните мърляви чиновници трябва да се погрижат винетки да има НАВСЯКЪДЕ, откъдето е обявено, че могат да бъдат купени.Аз също днес обикалях като гламав за да си купя винетка, въпреки, че съсвсем скоро някакъв простак обясняваше, че винетки имало достатъчно и гражданите могат да ги закупят без проблем.И категорично не приемам дрънканици, че съм чакал последния момент, щото по закон винетка мога да си купя когато поискам, та ако ще и на 31 декември.
r

2013.08.31 | 00:03

3
златно време за родните катаджии,да си докарат по некой друг лев отгоре
Динко

2013.02.02 | 11:49

2
Добре де ясно нямащ винетка нормално е да има глоба,но защо трябва да ти спират колата от движение нали си имаш технически преглед че е годна за движение.Откакто оня плешив идиот е шеф на КАТ се измислят само пълни идиотщини за да пречат на гражданите.По цял свят има само финансови санкции за такива нарушения,тук само се измислят простотии спирания,взимания на талони на книжки.
Цветомир

2013.02.02 | 11:49

1
Абе бягай...то остави че пътищата под всякаква критика ами сега и винетки не стигат...тъкмо родината ще забогатее още от актовете...които са по тяхна вина .. xaxaxaaxa... както отговаря Боби турбото на въпроса .. Какво мислите за пътната инфраструктура на България??? - Пътна структура??? НЕМА ТАКОВА ЧУДОВИЩЕ У БЪЛГАРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини