Демби натопил Баретата и Алексей Петров, че делили наркопазара

  • 01 февруари 2013 11:16

  • 6264
  • 5
Демби натопил Баретата и Алексей Петров, че делили наркопазара
©

Часове след атентата срещу Златомир Иванов-Баретата Димитър Вучев-Демби е подал сигнал в МВР затова, че Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и Баретата на среща през 2009 г. разпределяли наркопазара и опитвали да подчинят целия криминален контингент, научи “24 часа”.

Именно соченият за един от подземните босове в София Демби е подал през 2009 г. и жалба до президентството, в която описал, че докато Петров е сред шефовете в ДАНС, спецагенцията пази Златко Баретата и дясната му ръка Мартин Станков-Рашо, както и цялата му структура за разпространение на наркотици в София.

Дни след като Вучев подал сигнала, близък на Алексей служител на ДАНС и двама братя, разследвани и оправдани за похищения, опитали да отвлекат Демби от заведение на околовръстното шосе в София, разказва самият той на полицията. Заради новосъбраните данни има версия, че конфликт след разговора на Петров с Иванов и последвалият арест на Баретата през 2009 г. може да са свързани с атентата срещу Златомир Иванов пред Съдебната палата.

“Работим по всички лица, съпричастни към тежката организирана престъпност, в това число и Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, във връзка със стрелбата срещу Златомир Иванов- Баретата”, заяви вчера в Белово министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, запитан дали Петров се проверява за атентата срещу Иванов.

в жалбата си от пролетта на 2009 г. Вучев пише до тогавашния президент Георги Първанов, че многократно е подавал сигнали за пряката връзка на Баретата с няколко поръчкови убийства в наркосредите на София. Демби обаче твърди, че докато Петров е съветник в ДАНС, кръгове в агенцията пазят и саботират разследването по т.нар. Фирма, ръководена от Баретата. Вучев пише още, че заради подаваните от него данни Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна изпраща дясната си ръка Антон Петров-Хамстера, за да го притиска и да му оказва натиск. Няколко дни след жалбата до президента по телефона на Демби се обажда човек, който се представя за магистрат и му урежда среща с представител на ДАНС в заведение за бързо хранене на околовръстното шосе в София.

Когато Демби, придружен от свой човек, отива на мястото, там на паркинга го чака джип, в който са братята Радослав и Митко Лебешковски и служителят на ДАНС Груди Грудев. Лебешковски бяха арестувани и подсъдими за това, че са участвали в отвличания на бандата на Наглите, но съдът ги оправда на първа инстанция. Груди Грудев пък е работил с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна в отряда на баретите, а след като Петров става съветник в ДАНС, го вика на работа при себе си. След операция “Октопод” Грудев е уволнен.
“Казаха ми да се качвам в джипа, но аз усетих, че нещо не е наред. Смятам, че ме бяха извикали на срещата, за да ме отвлекат”, категоричен е Вучев.

Последвайте канала на

Novini.bg
6264 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2013.02.01 | 23:20

5
Не бяха ли БСП, които назначиха Алексей Петров за шеф на ДАНС?

2013.02.01 | 19:48

2
Абе как БСП!? Той ПАК Бойко го назначи лично! БСП не прави такива неща!

2013.02.01 | 23:20

3
баретата си плаща на БСП,Демби на ГЕРБ-и от там се получава войната за наркопазара-ТОВА Е ТОЛКОЗ ПРОСТО И ЛОГИЧНО.
Az

2013.02.01 | 23:20

4
Голям си разбирач бееееееееееееее:):): смешник:)

2013.02.01 | 18:38

1
koi kogo razbiva niama znachenie znachenie ima che kolko pati gi sadiat vse gi opravdavat tova e nasheto pravosadie i te vinagi shte si praviat kakvoto iskat plashtat i na van

Добави коментар

Водещи новини