Задържаха столичани за обири във Велико Търново

  • 31 януари 2013 13:14

  • 1327
  • 0
Задържаха столичани за обири във Велико Търново
©

Търновски криминалисти задържаха трима столичани за серия взломни кражби.

Тричленна група столичани от ж.к. "Люлин", специализирани във взломни кражби от магазини, са задържани от служители от ОДМВР-Велико Търново, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трима софиянци са задържани непосредствено преди поредната им кражба.

В периода от 24 декември до 28 януари на територията на старата столица били регистрирани поредица от шест взломни кражби от хранителни магазини, откъдето са отнети голямо количество цигари. След целенасочени действия по разследването и специализирани полицейски операции на 29 януари в района на ул. "Тракия" в областния град, при подготовката за следващ удар, са задържани 24-годишният Б.Р., криминално проявен за взломни кражби, 30-годишният Ц.К.-Цецо Дограмата, криминално проявен с пет присъди за кражби, грабежи и противозаконно отнемане на МПС, и 39-годишният К.Н.-Коце Българина - с девет присъди за противозаконно отнемане на МПС, кражби и грабежи в условията на опасен рецидив. Установено е, че те се придвижвали с лек автомобил "Пежо 406" със софийска регистрация. При претърсване в автомобила и наетата от тях хотелска стая са иззети инструменти за взломяване, маски и дрехи.

Със съдействието на служители от СДВР и ГД "Национална полиция" в София са претърсени обитаваните от тях жилища. И там са открити инструменти за взлом и вещи, които имат отношение към извършените престъпления. Б.Р., Ц.К. и К.Н. са привлечени в качеството на обвиняеми за извършени взломни кражби чрез използване на техническо средство, след предварителен сговор и при условията на продължавано престъпление, като Ц.К. и К.Н. са в условията на опасен рецидив.

С постановление на Районна прокуратура във Велико Търново тримата са задържани за срок до 72 часа. Внесено е искане за налагане на постоянни мерки за неотклонение "задържане под стража" на тримата.

Работата по установяване и документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.
 

Последвайте канала на

1327 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини