Арестуваха заподозрян за телефонния тероризъм в Бургас

  • 30 януари 2013 18:33

  • 696
  • 0
Арестуваха заподозрян за телефонния тероризъм в Бургас
©

Полицията в Бургас е разкрила кой днес сутринта е подал сигнал на телефон 112 за поставена бомба в съдебната палата на морския град, научи "24 часа".

Все още няма повдигнато обвинение срещу него, като става въпрос за един задържан за денонощие. Очаква се утре прокуратурата да прецени дали да продължи ареста, съобщиха запознати пред изданието.

Припомняме, че 30 януари се оказа неочаквано почивен ден за всички работещи в съдебната палата на Бургас, след като още в началото на работния ден на телефон 112 бяха получени две обаждания за поставено взривно устройство. По първоначални данни авторът е един и същ мъж. Той е дублирал позвъняването, тъй като се е усъмнил, че първото обаждане е прието.

Полицията бързо опразни сградата и претърси всяко кътче, но съмнителни предмети не бяха открити. Все пак шефовете на няколкото съдилища и прокуратури, които се помещават тук, прецениха, че е по-разумно сградата да остане затворена за 24 часа.

Телефонният тероризъм няма връзка със съдебния график, днес не е имало подсъдими, които да се приемат като знакови фигури, казаха по-рано през деня работещи по случая, пише още 24 часа.

Последвайте канала на

696 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини