Искаме си Йоско Костинбродския

  • 27 януари 2013 18:07

  • 1550
  • 0
Искаме си Йоско Костинбродския
©

България ще поиска от Гърция да ни предаде задържания там Йосиф Йосифов - Йоско Костинбродския, за да бъде съден у нас. Това каза вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа с уговорката, че ще трябва да се изчака да приключи гръцкото следствие, предаде БНТ.

Йосифов беше задържан в Солун вчера в съвместна акция на българските и гръцките служби. Интерпол го издирваше заради връзка с организирана транснационална престъпност. В България той е разследван като тартор на група, търгувала с дрога.

В Гърция са командировани служители на българските служби, за да окажат съдействие в разследването срещу Йосиф Йосифов. При задържането му в Гърция е бил намерен истински боен арсенал.

"Сами разбирате, че при наличието на такъв боен арсенал - с картечен пистолет, с пистолети, които са със заглушител, с бронежилетки, с цял комплект от шперцове, с които да може да се влиза в коли и домове маски, по никакъв начин не означава, че той е бил там да работи - ами просто е бил там, за да извършва престъпления", коментира вътрешният министър.

Днес по обед Цветанов е разговарял по телефона с гръцкия си колега, за да уточнят съвместните действия в разследването срещу Йоско Костинбродския.

"Назначени са съответните експертизи за оръжието, което е намерено там. Също така ние ще имаме възможност със съдебно следствена поръчка да извършим подобна експертиза, за да видим дали с намереното оръжие в Солун има извършени престъпления на територията на страната", съобщи министърът.

По думите на Цветанов, до момента няма данни с намереното оръжие да са извършени престъпления в Гърция.

Последвайте канала на

1550 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини