Пиян шофьор катастрофира два пъти за половин час

  • 23 януари 2013 13:00

  • 937
  • 0
Пиян шофьор катастрофира два пъти за половин час
© Булфото

Две пътно-транспортни произшествия в Шумен за половин час е предизвикал мъж, седнал зад волана след употреба на алкохол, съобщиха от ОД на МВР.

Около 17.30 ч. вчера в дежурната част на полицията в Шумен се обадил шофьор на таксиметров автомобил и съобщил, че водач на лек автомобил "БМВ" шофирал след него, на светофар в града го блъснал отзад и избягал. Съобщил регистрационния номер на автомобила, след което полицейски екипи започнали издирването му.

В това време получили сигнал за друга катастрофа в града. На място установили, че водачът на лек автомобил "БМВ" с шуменска регистрация, поради движение с несъобразена скорост навлязъл в насрещната лента за движение и блъснал челно лек автомобил "Рено
Клио". Екипът установил, че виновен за произшествието е водачът на автомобила, който половин час преди това ударил таксиметровият автомобил.

Тестът с дрегер отчел 1, 91 промила алкохол в издишания въздух на В.Г./ 56г./ от Шумен. Оказало се, че автомобилът "БМВ", който управлявал не е минал годишен технически преглед и няма сключена застраховка "Гражданска отговорност". В.Г. е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство.

Последвайте канала на

937 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини