Цветанов: Няма да подкрепя проституцията

  • 22 януари 2013 13:15

  • 1369
  • 3
Цветанов: Няма да подкрепя проституцията
©

Категорично няма да подкрепя нито като вицепремиер и министър на вътрешните работи, нито като общественик или политик в България легализиране на сексуалната експлоатация, каквато е проституцията. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа в отговор на въпрос дали ще бъдат предприети действия за легализиране на проституцията.

България е една от държавите износител на женска плът, каза Цветанов. Вниманието трябва да бъде насочено основно към ограничаване и недопускане подобни престъпни групи да извършват тази престъпна дейност. Той даде за пример полицейски операции, които са проведени.

Прекрасни, хубави момичета, които са по подиумите на модните агенции впоследствие се оказва, че са били принуждавани”, каза Цветанов.

Той даде за пример - Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна и неговата компания. Цветанов отказа да коментира - кои политици са използвали услугите на проститутки. Има следствие, има разследвания, които текат по всички случаи, както и предстоящи операции, които ще се случат в предстоящите месеци и седмици. В тази посока всичко, което става известно на разследващите органи, ще може да послужи за обективни присъди в българския съд.

На въпрос на радио К-2 - дали ще си подаде оставката след като провалът му по отношение на сигурността и борбата с престъпността е очевиден или ще си промени политиката, Цветанов, каза, че е изненадан от въпроса и днешният повод не е, за да се правят политически изказвания или - да се коментират събития, за които достатъчно се е говорело.

Основната цел на днешната пресконференция е - да се насочат усилията и чрез медиите, неправителствените организации, българското правителство да се ограничи жертвите на трафик на хора.

На пресконференцията бяха представени историите на две момичета, попаднали в подобна схема. Министърът каза, че тези две момичета, освен трудовата експлоатация, която са получили, са били експлоатирани и сексуално

„Понеже вие сте представител на Радио К-2, а доколкото знам от една от свидетелките по делото „Октопод”, че сте в добри отношения с Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна, бих се обърнал към вас, ако е възможно, да ползвате Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна като ваш консултант за трафика на хора с цел сексуална експлоатация, защото той е работил и в службите, а и е част от организираната престъпност в България. Също така - може да ви съдейства и да вземете интервю от Антон Петров - Хамстера, който в момента е задържан за подобен вид престъпна дейност – трафик на момичета с цел сексуална експлоатация”, каза Цветанов.
Той допълни, че за него е по-важно да се съхрани човешкият живот, да се запазят човешките права на българските граждани, които могат да попаднат в трафика на хора, да се генерира този огромен финансов ресурс.
Цветанов даде за пример момиче, жертва на трафик – Олга, която е генерирала на своя сводник финансови ресурси в размер на 4 млн. евро. Тя е била подложена на сексуална експлоатация осем години. Направени са инициативи за информираност на българското общество, което е важно - каза той.

Последвайте канала на

1369 3

Коментари 3

Добави коментар

2013.01.23 | 01:10

3
tovalie nasata dirjava da nyama upraviya zasto za kokoska ima zakon za prostutuziya nyama takali da razbirame bilgariya zatui mnogo ste govoryat zanas kogato otidem da iskame rabota pirvo 4oveka vika stetidam rabota ti kakvo stemi dades

2013.01.23 | 00:56

2
maliii ti me razbi....
Разкодирано

2013.01.23 | 00:55

1
С други думи „ НЕ ОБИЧАМ КОНКУРЕНЦИЯТА "

Добави коментар

Водещи новини