Откриха 8400 къса цигари без бандерол в куфар

  • 21 януари 2013 14:12

  • 655
  • 0
Откриха 8400 къса цигари без бандерол в куфар
©

Митнически инспектори от Митница Русе откриха 8400 къса цигари без бандерол в куфар в багажното отделение на автобус, пътуващ по линията Гърция – Румъния, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Митници".

Превозното средство е спряно за щателни митническа проверка на изходното трасе на ГКПП-Дунав мост в почивния ден. Когато всички пътници свалили личния си багаж, останал куфар, върху който имало лепенка с име на румънски гражданин. Нито едно от имената на пътуващите в автобуса хора не съответствало на името върху куфара и никой не припознал багажа от 420 кутии като свой. Шофьорът на автобуса казал, че му го предали в Гърция, като получателят трябвало да го чака на автогарата в Букурещ. Той самият отричал да е запознат със съдържанието на куфара.

След като собственикът на контрабандната стока е неизвестен, отговорност за нея носи водачът на превозното средство. На шофьора на автобуса е съставен констативен протокол за издаване на акт за установено административно нарушение по Закона за акцизите и данъчните складове. Предвидената от Закона глоба е в размер на удвоения акциз плюс отнемане на стоката, но не по-малко от 1000 лева. В конкретния случай дължимият акциз за контрабандните цигари е 1573 лева. Вземането на паричната санкция е обезпечено още на място с 1620 евро, които водачът на румънския автобус е внесъл в касата на Митница Русе.

Последвайте канала на

Десислава Станева
655 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини