Хванаха цигари на границата

  • 11 юли 2011 21:24

  • 614
  • 0
Хванаха цигари на границата
© Булфото

Той уточни, че около 18,40 на зелена граница с Гърция, в участъка на около 5 километра, източно от ГКПП – Илинден, граничен патрул установява, че лек автомобил „Фолксфаген” и лекотоварен автомобил с хладилно ремарке навлизат от гръцка на българска територия.

„При навлизането съответно са задържани и при проверка е установено, че товарният автомобил превозва кашони с цигари. Цигарите са били прикрити с тапа от един ред кашони с кафе. Товарният автомобил е със софийска регистрация, лекият автомобил е с благоевградска регистрация. Те са управлявани от по едно лице. Лицето, което управлява лекия автомобил „голф”, е на 63 години от Хаджидимово.

Този участък от границата е на територията на община Хаджидимово, а лекотоварният автомобил се управлява пак от лице, което е от Хаджидимово на 53 години”, заяви старши комисар Захарин Пенов.

„Лицата са задържани, уведомена е Районна прокуратура. В момента работи полицай от Гранична полиция, извършва се оглед на място. Вероятното количество цигари е около 200 мастербокса, съобразно размерите на хладилния фургон”, каза още той.

Последвайте канала на

614 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини