Психолог от МВР: Петорното убийство в кв. "Гоце Делчев" е планирана екзекуция

  • 15 януари 2013 08:04

  • 5677
  • 4
Психолог от МВР: Петорното убийство в кв. "Гоце Делчев" е планирана екзекуция
©

Анализите в Института по психология на МВР сочат бащата Васил Савов като най-вероятен извършител на петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев". Това съобщи в интервю за БНР заместник-директорът на института Росен Йорданов.

Според него, станалото в апартамента в блок 254 е добре обмислен разстрел, а не действия на психично болен човек.

Росен Йорданов смята, че липсата на реален регистър на психично болните у нас занижава контрола при получаване на оръжие, както и че в семейство Савови със сигурност е имало напрежение. Идването на 79-годишната баба Здравка да живее в апартамента още повече изострило обстановката там.

Тези хора дълго време са се опитвали да се справят. Тази агресия, която виждаме, е агресия от отчаяние, от безсилие, от трудностите, които са преживели. Семейството не е живяло в този формат през всичките години. Вероятно и идването на тъщата също е внесло някакъв елемент.

Психологът от МВР не изключи и през годините да е имало различно отношение към двете деца в семейството – Георги и Владимир.

"Вероятно между самите родители е възникнало някакво напрежение. Може да се допуска дори и наличие на някакви съюзи в семейството, самата семейна система, може би отношението към различните деца е било различно и на двамата родители", заяви експертът.

Последвайте канала на

Десислава Станева
5677 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Нещо като нищо

2013.01.15 | 22:33

4
Мисля че за пореден път МВР се опитва да намества факти към избраната си теория вместо да търси истинския извършител. Първо изстрелите бяха 4 после намериха 6 гилзи. Бабата била застигната и убита при входната врата мо кажете кой като бяга от убиец си взима пазарската мрежа. Тя била с палто пък другите по пижами. Всички с изключение на бащата кротко застреляни с куршум в тила. Той добре обмислил и планувал всичко а пък последното му действие преди това било да отиде и да плаща битови сметки. Вообще все странни за страничен наблюдател факти
ТАРАЛЕЖКОВ

2013.01.15 | 22:32

3
.....Трябва да се подобри социалният климат у нас , за да не се докарват хората до убииства, самоубииства...да скачат от етажи ..от мостове и т.н. и т.н., а настройването на една прослойка от обществото срещу друга - не е решение...

2013.01.15 | 17:45

2
Може би, може би......., а всъщност как е?!!!

2013.01.15 | 17:44

1
Да се спре раздаването на оръжия при облекчен режим на бивши военни, полицаи и др. Обикновените хора ни секат с недоказана необходимост, а лабилните мозъци с пагони и по два имат.

Добави коментар

Водещи новини