Задържаха турски гражданин, опитал се да подкупи полицай

  • 11 юли 2011 11:33

  • 1218
  • 1
Задържаха турски гражданин, опитал се да подкупи полицай
© Булфото

През нощта петък срещу събота полицаите са забелязали автомобил „Ауди Q7” движещ се с висока скорост по булеварда и го спрели за проверка. Колата управлявал 43-годишен турски гражданин.

По време на проверката мъжът не представил шофьорска книжка, а полицаите усетили мирис на алкохол. В колата пътували още трима мъже и две жени. Всички били откарани до пункта ”Милево ханче” за да бъде извършен тест с дрегер на шофьора. 27-годишния К.Д. от село Алдомировци влязъл заедно с шофьора в КПП-то, за да му превежда на турски. Преди да извършат теста българинът извадил от джоба си две банкнотни по 100 лева и ги хвърлил на масата, с цел „да оправят нещата”.

К.Д. е задържан с полицейска мярка за срок от 24 часа. Извършената техническа проба на водача отчела 0,48 промила. Съставен му е акт за управление на моторно превозно средство без свидетелство за управление. По случая е образувано досъдебно производство за подкуп. Предстои доклад на материалите в Софийската районна прокуратура. Работата по случая продължава.

Това е трети случай на задържани от служители на сектор „Престъпления по пътищата” – СДВР за предлагане на подкуп. На 23 март двама румънски граждани, превозващи нелегални акцизни стоки предложиха 1750 евро. На 8 юни на автомагистрала „Люлин” 35-годишен неизряден шофьор предложил 200 лева подкуп.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1218 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Оха!

2012.08.09 | 13:27

1
Двама румънски граждани, които предложили 1750 евро подкуп, полицаите ги отказали! Това е ДОСТА похвално като се има предвид в какви времена живеем! Та дори аз бих се замислил за секунда преди да ги откажа, камо ли продажните полицаи! Имало и свястни!

Добави коментар

Водещи новини