Всички служители на ТВ+ отиват на разпит

  • 11 януари 2013 07:02

  • 978
  • 0
Всички служители на ТВ+ отиват на разпит
©

Всички служители на ТВ+ ще бъдат разпитани като свидетели, за да обяснят как точно са получавали заплатите си и в какъв размер са били те. Показанията им ще се искат заради образуваното на 3 януари досъдебно производство за данъчни престъпления, съобщиха източници от разследването.

В сряда служители на Икономическа полиция нахлуха в офиса на телевизионния канал. По документи той е собственост на “БГ Сат” АД, но медийни публикации го свързват със сателитния оператор “Булсатком”. До образуване на делото се стигна, след като през декември м.г. е бил получен сигнал в столичната полиция за двойно счетоводство, водено в ТВ+. Засега разследването се води срещу неизвестен извършител.

 “На този етап не бихме могли да съобщим кой е подал сигнала, защото тази информация би попречила на разследването”, коментира пред “Труд” говорителят на Софийската градска прокуратура Румяна Арнаудова. Тя отказа подробности, дори и дали подателят е служител на телевизията. “Работим и не бих могла да ви разкрия бъдещи действия на прокуратурата”, заключи обвинителката.

Програмната директорка на ТВ+ Милена Данева каза, че “такава проверка не е приятна, но не е притеснителна и не е причина за паника”. По думите на разпит в прокуратурата ще бъдат извикани само хората, които са били на работното си място по време на проверката.

Данева отрече проверката да е заради търговския спор между “Булсатком” и “Би Ти Ви медиа груп”, защото “ТВ+ няма нищо общо със сателитния оператор”. ТВ+ е собственост на “БГ Сат” АД, в чийто борд на директорите влизат Иван Енев, Мариана Димитрова и Петър Димитров. Телефонът, посочен за връзка с фирмата в системата “Дакси”, вчера беше изключен.

Заради ограничение в закона за електронните съобщения “Булсатком”, като притежаващ разпространителска мрежа, няма право да има и телевизия. “БГ Сат” и “Булсатком” са регистрирани на един и същи адрес в София, макар и на два съседни етажа. Медийни наблюдатели припомнят и че първенството на България по баскетбол за мъже, чиито тв права за излъчване притежава ТВ+, беше прекръстено на “Булсатком баскетболна лига”.

Освен в мрежата на “Булсатком” ТВ+ се излъчва още в мрежата на операторите СКАТ-Бургас и “Центрум груп”. В момента “Булсатком” води тежки преговори с БТВ, а нейната група канали са спрени в мрежата на оператора. От Комисията за регулиране на съобщенията препратиха скандала между двете страни към съда. “При непостигане на съгласие между страните с компетентност за решаване на този спор разполага българският съд”, пише в съобщението им. Според КРС спорът е с търговски характер.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
978 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини