Замесват общинар и жена му Касандра в "Дюнигейт"

  • 10 януари 2013 16:06

  • 2192
  • 0
Замесват общинар и жена му Касандра в "Дюнигейт"
©

Общинският съветник от Несебър Христо Тодоров – доверен човек на настоящия кмет Николай Димитров е следващият, който ще бъде осветен покрай разплитането на аферата „Дюнигейт“, твърди Бесове.

Дотам са стигнали в проверките на земеделското министерство, които текат в момента. Тодоров и още четирима големци чрез подставени лица са реалните собственици на пет съседни парцела – общо 30 декара в защитената зона Емона, чиято пазарна цена е около 4,5 милиона лева. Това са земи от държавния горски фонд, изключени по криминален начин през 2006 г. Бесове.бг единствен проведе добросъвестно разследване през октомври м.г. и посочи „бушоните“ в схемата, което бе достатъчно за образуването на предварително производство и разобличаването на големите играчи. Извадените от нас имена обаче до ден-днешен отлежават в преписка в Окръжна прокуратура без да се стига до обвинения.

Христо Тодоров понастоящем е трети мандат общински съветник от местната формация на застреляния през май 2007 г. председател на Общинския съвет в Несебър Митьо Янков. Кражбата на земята в защитената територия става по времето, когато Янков все още е жив и е председател на ОбС, кмет е червеният Николай Трифонов, председател на постоянната комисия по ТСУ е настоящият кмет Николай Димитров, председател на постоянната комисия по общинска собственост е Христо Тодоров. Настоящата съпруга на Христо Тодоров – Касандра по същото това време – между 2003-2007 г. е юрисконсулт на Общинския съвет, съвместявайки и длъжността технически сътрудник. През нея са преминавали всички протоколи на община Несебър от този характер. Тогава много по-младата Касандра е само любовница на Тодоров, в последствие тя изоставя съпруга си и заживява с новобогаташа.

Последвайте канала на

Novini.bg
2192 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини