Закопчаха рецидивист, обрал три коли

  • 09 януари 2013 12:04

  • 915
  • 0
Закопчаха рецидивист, обрал три коли
©

25-годишен рецидивист е задържан за обир на три коли в Костинброд, съобщиха от Областната дирекция на МВР-София.

Вчера при обход на маршрута си патрулиращи полицаи забелязали в непосредствена близост до училище на ул. „Обединена” млад мъж във видимо нетрезво и неадекватно състояние. Вниманието на униформените било привлечено и от подозрителната издутина под якето на пешеходеца. Когато му извършили проверка се оказало, че странникът не носи никакви документи за самоличност, но за сметка на това под якето е гушнал авторадиокасетофон, а в джобовете му били намерени мъжки парфюм и документи за лек автомобил. Запитан за произхода на вещите, той не могъл да даде смислени обяснения, предвид неадекватното състояние, в което се намирал. Това наложило полицаите да го задържат и откарат в районното управление. При извършената справка самоличността му била установена - С.М. на 25 години от врачанското село Баница, живущ понастоящем в Костинброд, криминално проявен за кражби, наркозависим.

В хода на разследването след проведени оперативно-издирвателни действия криминалистите установили, че малко преди да бъде заловен С.М. е откраднал радиокасетофона, парфюма и документите от три различни автомобила, които собствениците лекомислено паркирали отключени пред домовете си в града. Задържаният признал, че проверявал всички коли подред и така попаднал на трите отключени, от които откраднал вещите, докато намесата на полицаите не сложила край на престъпната му сесия. Инкриминираните вещи са иззети с протокол за доброволно предаване, а авторът на кражбите е задържан в ареста с полицейска мярка за 24 часа.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по пълното му документиране продължава от служители на РУП-Костинброд.

Последвайте канала на

915 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини