Закопчаха мъж, обрал старица във Велико Търново

  • 09 януари 2013 10:56

  • 741
  • 0
Закопчаха мъж, обрал старица във Велико Търново
©

За броени часове служители на полицейското управление във Велико Търново разкриха грабеж над възрастна жена. Престъплението стана на ул. "Хаджи Димитър" в старата столица точно на Ивановден.

Двама непознати мъже спрели 66-годишна жена и й поискали пари, за да се почерпят за празника. Жената извадила портмонето си от чантата и понечила да им даде, в това време единият мъж го издърпал от ръцете й, след което избягали. В портмонето имало 200 лв. и лични документи.

Потърпевшата веднага подала жалба в полицията и дала описание на двамата мъже. Полицейските служители влезли в техните дири още на същия ден. Мъжът, задигнал парите, е на 33 години от плевенското село Градище, многократно осъждан предимно за кражби, хулиганство, присвояване и незаконна сеч на дървесина. Той бил излязъл от затвора през лятото на 2012 г., след изтърпяване на ефективно наказание лишаване от свобода от 2 години и четири месеца за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

Разкрита е самоличността и на неговия придружител, но според полицията той не е съпричастен към грабежа.

33-годишният мъж е арестуван още същия ден на жп гарата в Г. Оряховица. Привлечен е в качеството на обвиняем за извършен грабеж, при условията на опасен рецидив. С постановление на Окръжната прокуратура във В. Търново е задържан за срок до 72 часа, като е внесено искане в Окръжния съд за налагане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Последвайте канала на

741 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини