11 души са в ареста за кражби на кабели и желязо

  • 08 януари 2013 15:32

  • 1187
  • 1
11 души са в ареста за кражби на кабели и желязо
©

11 души са задържани за кражби на кабели и желязо, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Четирима мъже от котелското село Градец са в ареста за кражби на кабели. Димитровградските криминалисти са установили, че те са задигнали медни проводници в края на ноември миналата година.

И четиримата са познати на органите на реда. Те са откраднали общо 2 450 метра жици от стълбове между селата Брод и Върбица, които предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в Стара Загора.

В хода на разследването е станало ясно, че мъжете имат съпричастност към извършването на кражби на територията на община Свиленград, където са конвоирани.

Трима димитровградчани са задържани за кражба на меден проводник. В полицията е получен сигнал, че мъжете носят обемистите чували с откраднатия 38 килограма проводник по булевард "Димитър Благоев". Те задигнали кабелите от ел. инсталация на бивша поликлиника.

В ареста в Свиленград са и четири жени между 18 и 34 години, които откраднали 80 килограма желязо от частен имот в местността Лозенски път.

Последвайте канала на

1187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2013.01.09 | 01:37

1
Добре де, нали това желязо някъде го закарват след това, някой го изкупува. Защо и тези, които по този начин поощряват тези кражби не ги наказват?

Добави коментар

Водещи новини