Задържаха фалшификати на маркови спортни стоки

  • 10 юли 2011 14:34

  • 1304
  • 0
Задържаха фалшификати на маркови спортни стоки
© интернет

Митничари задържаха голямо количество фалшификати на маркови спортни стоки на Митнически пункт (МП) "Капитан Андреево”, съобщиха от Агенция "Митници".

Три опита за контрабанда в три поредни дни предотвратиха митническите инспектори на МП „Капитан Андреево”. Първият по време и количество е извършен в късните нощни часове, когато превозно средство с полска регистрация влиза в страната от Турция. При щателната проверка митническите служители откриват 900 спортни горнища, пораждащи основателни съмнения за нарушаване на права върху интелектуална собственост. Иззетите стоки са с етикети на световноизвестната търговска марка “Puma”.

Ден по-късно на МП “Капитан Андреево” служители на Митница Свиленград извършват проверка на бус “Опел”, пътуващ от Турция през България и управляван от черногорски гражданин. В него са открити 72 спортни анцуга с етикети “Adidas”.
На следващия ден отново на МП “Капитан Андреево” митническите служители проверяват лек автомобил с български регистрационен номер. В личния багаж на пътник от колата са открити недекларирани 35 тениски с къс ръкав с етикети ”Adidas”и ”Nike”.

Всички фалшиви стоки са задържани при прилагане на гранични мерки за защита на права върху интелектуална собственост съгласно Регламент 1383/2003г. на Съвета на ЕС и ЗМГО, като в изпълнение на същите ще бъдат уведомени правопритежателите на търговската марки.

Последвайте канала на

1304 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини