Криминално проявени замерват с нож шофьор на снегорин на АМ "Тракия"

  • 08 януари 2013 13:19

  • 1224
  • 0
Криминално проявени замерват с нож шофьор на снегорин на АМ "Тракия"
© Булфото

Полицаи задържаха двама криминално проявени, замерили с нож водач на снегорин, почиствал автомагистрала „Тракия”, съобщиха от ОДМВР - София.

Оправданието на хулиганите - „карал бавно и им пречел”. Вчера около 16.35 часа в база „Ихтиман” на автомагистрала „Тракия” се получил сигнал от водач на снегопочистваща машина, че докато изпълнявал служебните си задължения и почиствал платното в посока София, в района на 40 км е бил застигнат от лек автомобил „Ауди” с пловдивска регистрация. Шофьорът разказал, че от колата се показал мъж, който започнал да сипе ругатни и закани по негов адрес, като му крещял, че „се движи бавно и им пречи”. След като клетвите и обидите му не дали очаквания резултат, хулиганът още повече се афектирал и запратил към водача на снегорина джобен нож, който за щастие уцелил кабината, след което нагло продължили по пътя си.

Магистралните полицаи от ОДМВР-София реагирали светкавично на подадения сигнал, предприели незабавни оперативно-издирвателни действия по „горещи следи” и при заградителни действия, реализирани съвместно с колегите им от Столичната дирекция, задържали извършителите на разклона за Нови хан. Оказало се, че и двамата пловдивчани са криминално проявени, като 39-годишният П.Л. е регистриран за грабежи и причиняване на смърт вследствие на пътнотранспортно произшествие, а в досието на 31-годишния Н.Б. фигурират регистрации за изнасилване, убийство и хулиганство. Пред служителите на реда те се оправдали, че много бързали към летището, откъдето трябвало да вземат шефа си.

Двамата мъже са задържани в ареста на районно управление „Полиция”- Ихтиман с полицейска заповед за 24 часа. Срещу тях е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК. Работата по пълното документиране на случая продължава.

Последвайте канала на

1224 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини