Арестуваха семейство лихвари в Пазарджик

  • 08 януари 2013 11:52

  • 911
  • 0
Арестуваха семейство лихвари в Пазарджик
©

Семейство, занимавало се с лихварство, е задържано от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Пазарджик, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пазарджик.

Акцията, която е проведена вчера е под наблюдението на Окръжната прокуратура в областния град. От около месец органите на реда следели и документирали престъпната дейност на 53-годишен мъж от Пазарджик и 52-годишната му съпруга. Вчера следобед жената била задържана в момент на теглене от банкомат с чужда дебитна карта. Последвало претърсване в жилището й където полицаите открили множество дебитни карти, договори за заем, „запис на заповеди” и пълномощни.

В хода на разследването било установено, че мъжът предлагал неголеми суми в размер до около 300 лева, като месечната лихва варирала в зависимост от размера на сумата, но достигала до 30 процента месечно. Ползватели на услугата били предимно хора с увреждания и с ниски месечни доходи. Мъжът и неговата съпруга са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Работата по документиране на престъпната им дейност продължава, образувано е дознание.

Последвайте канала на

911 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини