Нови опити за телефонни измами

  • 07 януари 2013 14:21

  • 890
  • 0
Нови опити за телефонни измами
©

Телефонни измамници отново пробват да „ужилят” възрастни хора в Ямбол и Стралджанско. През почивните дни в дежурните части на Районно управление “Полиция” – Стралджа и Областната дирекция на МВР – Ямбол отново са постъпили няколко сигнала от граждани, станали обект на опит за телефонни измами, съобщават от полицията, пише Дарик.

В момента най-често тиражирания сценарий е плащане на гаранция за близък човек, причинил катастрофа с починало дете. Непознат се обажда на телефона и се представя за служител на реда, който обяснява, че близък на лицето е задържан в ареста, тъй като е причинил катастрофа, при която е загинало дете. За освобождаването на задържания той иска сумата от 10 000 лева, но се съгласява и на колкото има налични в момента.

Няма постъпили сигнали в полицията за осъществени телефонни измами.

„Преди Коледните и Новогодишни празници ямболската полиция отново наблегна на превантивната работа с възрастните хора от областта. Бяха разлепени информационни материали, полицаи разговаряха с тези, които най-често стават прицел на измамниците” – каза говорителят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова. Тя припомни, че през 2012 г. започна мащабна кампания на територията на областта за разясняване на механизма на измамите, използваните сценарии и правилната реакция при опит за „ужилване”. Разяснителни срещи се проведоха в пенсионерските клубове както в областния град, така и по населени места.

Последвайте канала на

890 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини