Хасковлия убил приятел, оставил го на дивана и заспал

  • 05 януари 2013 14:04

  • 11407
  • 0
Хасковлия убил приятел, оставил го на дивана и заспал
© Булфото

Полицията в Хасково задържа 45-годишен мъж, убил свой съгражданин. Областните органи на реда информираха, че тежкото престъпление е било извършено в първия ден от новата година, предаде БТВ.

Жертвата е 53-годишен мъж от Хасково
, чийто труп бил открит два дни по-късно от старши инспектор от полицейския участък в село Минерални бани. Впоследствие се е установила и неговата самоличност, а аутопсията е показала, че жертвата първоначално е умъртвена на друго място и след това - изхвърлена в землището на селата Маджари и Пчелари.

Работата на криминалистите по случая разкрила, че в ранните часове на 1 януари убиецът поканил в дома си на ул. „Свобода” жертвата, с когото били приятели. „Запоят” прераснал в свада и обиди, а агресията довела до нанасянето на удари с твърд предмет по главата на убития.

След това домакинът си легнал и оставил жертвата на дивана, където на сутринта тя е открита от 40-годишната приятелка на извършителя. Приближавайки се към него, жената установила, че мъжът е посинял, не диша и събужда приятеля си. Той пък й заповядва да не сигнализира в полицията и заключва трупа в една от стаите на жилището си.

По обяд в дома на убиеца пристига негов приятел, на 60 години. Двамата, заедно с жената, изкарват трупа на жертвата малко преди полунощ, натоварват го в лек автомобил ВАЗ и го откарват в село Пчелари. Там от моста изхвърлят трупа в селската река и се прибират в Хасково.

Пиянският запой на групата продължава още 2 дни, когато започва разплитането на случая. Мъжът и жената, съучастници в престъплението, са разпитани пред съдия и психолози на института на МВР и са задържани до 24 часа. Убиецът е със 72-часова прокурорска мярка на задържане.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
11407 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини