Роми стават длъжници срещу 800 лв.

  • 05 януари 2013 10:05

  • 2140
  • 1
Роми стават длъжници срещу 800 лв.
© Архив

Прехвърлянето на задлъжнели фирми на името на роми без имущество струва между 800 и 1000 лв. Това съобщи управителят на фирмата за събиране на вземания "Кредитинс" Борислав Минев.

По думите му срещу посочената сума "посредници" ще ви осигурят ром, на който да бъде прехвърлена фирмата заедно с всичките й дългове. Така кредиторите няма да могат да вземат нищо от фирмата и нейния собственик, пише "Стандарт".

За услугата новият собственик на купища несъбрани вземания ще получи хонорар от около 100 лв. Минев разказа за съдебен случай, в който объркан ром е свидетелствал пред съдията, че е купил цяла гора, за което е получил 100 лв.

По думите му у бизнеса се усеща недоверие в съдебната ни система, което кара фирмите да се отказват да търсят парите си по съдебен ред.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2140 1

Коментари 1

Добави коментар
ДО цар СИМЕОН ,,онзи от 9 век не сегашния,,

2013.01.10 | 11:35

1
ЧУЙ МОЛБАТА МИ ГОСПОДИ И НАПРАВИ ГЛАСУВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ,,освободи само пенсионерите, ромите и автобусите на съседни нам държави ,,. САМО ТАКА ЩЕ МОЖЕШ ДА СИ СЪБЕРЕШ ВЕРЕСИИТЕ И ДА НИ ДАДЕШ ВЯРА В БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРИЯ. ЗА ДА НЕ СЕ НАЛАГА ДА СЕ ГЛЕДАМЕ И ПИТАМЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ КОЙ МИ ПРЪДНА В ГАЩИТЕ. Тогава няма да четем такива новини, а виновните ще бъдат настанявани без церемонии в Цен.Соф.Зат. АМИН

Добави коментар

Водещи новини