Намерили мароканска SIM-карта до взривения в Сарафово автобус

  • 04 януари 2013 20:55

  • 3945
  • 0
Намерили мароканска SIM-карта до взривения в Сарафово автобус
© Булфото

На мястото на атентата в Сарафово е намерена част от мароканска SIM-карта, но не може да се каже със сигурност кой я е използвал. В тази връзка се чака отговор от Мароко на изпратена съдебна поръчка, съобщи в интервю за "24 часа" бургаската следователка Станелия Караджова.

То бе публикувано в четвъртък и предизвика любопитство сред дипломатите и смут в родните спецслужби. Авторът на интервюто Диана Саватева бе извикана в четвъртък за обяснения в прокуратурата, а зам.-главният прокурор Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност обяви, че се проверява дали следователката е съгласувала изявлението си с наблюдаващия прокурор. Вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа критикува Караджова за липса на професионализъм. Следователката заяви, че стои зад думите си и е съгласувала изявлението си с прокурора.

Фактите около терористичния акт в Бургас, изнесени от следовател Станелия Караджова в пресата, не отговарят на истината, обяви министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа пред Нова телевизия. „Няма да коментирам неща, които е изнесла въпросната следователка, защото всичко, което тя направи само създава усложняване на оперативните дейности и това, което правят компетентните органи", коментира Цветанов. Според него направеното от Станелия Караджова било импровизация, базирана на безпочвени твърдения. „В процеса на разследване единственият човек, който е запознат с всички детайли, е следовател Илиев", допълни вътрешният министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3945 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини