Локомотив "вилня" в ЖП депото в София (снимки)

  • 04 януари 2013 16:05

  • 9870
  • 0
Локомотив "вилня" в ЖП депото в София (снимки)
© Булфото

Електрически локомотив летя с 43 км/час по коловозите на локомотивното депо в София късно вечерта във вторник, малко след което се вряза в придвижваща се маневрена машина и дерайлира.

Случката не бе огласена от БДЖ, но по сведения от вътрешни източници, освен материални щети по двете машини, при удара има и ранени, поне един от които е посетил болнично заведение за лечение, предаде Булфото.

Историята започнала малко след 17 ч., когато дежурната ремонтна бригада изкарва електрическия локомотив серия 45 на коловоз и започва проби под напрежение. Един от монтьорите се качва в кабината, след което машината потеглила рязко и достигнала скоростта, която е с над 30 км/час от позволената в района на депото. Според свидетели, той е бил видимо пиян.

След удара, монтьорът избягал и се укрил. Справка във вътрешните разпоредби на БДЖ показва, че при извършване на проби под напрежение, задължително е присъствието на правоспособен машинист, какъвто в случая по свидетелски показания отсъствал.

Половин ден бе нужен вчера на аварийните екипи, дошли на местопроизшествието за да бъде вдигната дерайлиралата машина, която при удара се е вкопала в насипа край коловоза.

Цялото ръководство на БДЖ пък било вдигнато по тревога и пристигнало в депото, където вече се провеждали огледи и разследване на инцидента.

Последвайте канала на

9870 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини