СГС остави в ареста Васил Николов задържан при "Шок"

  • 09 юли 2011 13:18

  • 1610
  • 1
СГС остави в ареста Васил Николов задържан при "Шок"
© булфото

Той бе арестуван при операция Шок.

Заседанието за разглеждане на мярката се проведе при закрити врата, за да не се разкрива следствената тайна. За задържаните при операцията има издадени европейски заповеди за арест от Италия. В документа се иска екстрадицията на всеки арестуван, поради водене на разследване за организирана престъпна група, източвала банкомати в няколко европейски страни. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано.

На излизане от съдебната зала Николов определи задържането си като "политически фарс": "Всички задържани са били по някакъв начин в Италия. Добре, сгрешили са, излежали са си присъдите. Бил съм в Италия, задържан съм и съм си излежал присъдата, точно по времето, което те пишат, че се води – аз съм бил в затвора. Как да го направя? Бил съм в затвора точно за същата работа. Всички, които са били за тази работа, наново им повдигат обвинения за тези престъпления. Не сме източвали банкоматите, просто се опитахме и имахме за опит – не сме успели”.

Адвокатът на Николов – Людмил Рангелов обясни, че клиентът му е изтърпявал присъда в Италия от април 2009 до май 2010 г. Във всички европейски заповеди за арест за задържаните при акцията инкриминираният период на престъпленията е от юни 2008 до юни 2011 г.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1610 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
инж.

2011.07.09 | 19:32

1
Един от малкото случаи, в които съда да си свърши работата.

Добави коментар

Водещи новини