Спипаха криминално проявени за кражба на слънчогледово семе

  • 04 януари 2013 10:25

  • 592
  • 0
Спипаха криминално проявени за кражба на слънчогледово семе
©

Двама криминално проявени и осъждани от село Обединение са задържани за кражба на слънчогледово семе, собственост на местната кооперация.

Снощи, около 23,00 часа, в полицейското управление в Полски Тръмбеш е получен сигнал за това, че двама мъже извършват кражба на слънчогледово семе, в района на земеделската кооперация в с. Обединение. Предприети са незабавни оперативно издирвателни и заградителни мероприятия. Спрян е за проверка товарен автомобил „Ситроен Джъмпер”, управляван от 32-годишния Д. С. от Полски Тръмбеш, известен на полицията и осъждан. В автомобила униформените установили 23 чувала, пълни със слънчоглед. Водачът на товарния автомобил обяснил произхода на товара и посочил, че превозва слънчогледа по молба на 52-годишния Г. Г. и 23-годишния Г. Г. и двамата от с. Обединение. По данни на водача те са напълнили чувалите от навес, намиращ се в стопанския двор на кооперацията, натоварили са ги в автомобила и са го помолили да ги превози до дома на по-младия мъж. При извършена проверка в жилището му са установени двамата мъже. Същите признали за извършената кражба.

Задържани са за срок до 24 часа по ЗМВР. Срещу тях е започнато бързо производство за кражба, извършена след предварителен сговор.

Последвайте канала на

Десислава Станева
592 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини