Продавачка сви 8000 лв. от траурна фирма

  • 04 януари 2013 06:21

  • 593
  • 0
Продавачка сви 8000 лв. от траурна фирма
©

24-годишната Деница Д., служителка на общинската фирма "Обреди" и продавачка в магазин за траурни принадлежности на Централните гробища във Варна, задигнала близо 8 бона от фирмената каса, пише Монитор.

Кражбата била установена от четирите касиерки, които заедно отворили сейфа на 2 януари. Рано сутринта те намерили касата опразнена, като според документите липсвали 7900 лева. Управителят на фирма „Обреди“ Любчо Любчев светкавично подал сигнал до Трето РУП-Варна и разследващите доста бързо стигнали до крадлата. Деница е имала достъп до касата, тъй като е отчитала оборота от продажбите на траурния магазин там. Кражбата е станала в периода между 28 декември и 1 януари. Криминалистите установили още, че продавачката в магазина била освободена от работа на 31 декември.

Младата жена била със срочен трудов договор, който бил прекратен поради намаляване на оборота и изтичането на срока. Може да се смята, че Деница, която изкарала 1 година и 1 месец в „Обреди“, е действала, водена и от мисълта, че вече е без работа. Преди това младата жена е работила на трудов договор с частна фирма за сигнално-охранителна дейност. При назначаването й на работа представила свидетелство за съдимост, в което пишело, че има чисто съдебно минало. От полицията обаче твърдят, че преди време тя е била осъждана за други кражби. Повечето от липсващите пари били в плик с надписана дата 28 декември и вече са възстановени. Младата крадла е задържана за 24 часа.

Последвайте канала на

Novini.bg
593 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини