Георги Минев и Михаил Стоянов, арестувани при операция "Шок", остават в ареста

  • 08 юли 2011 17:44

  • 2335
  • 0
Георги Минев и Михаил Стоянов, арестувани при операция "Шок", остават в ареста
©

За Минев има издадена европейска заповед за арест, като според италианските съдебни власти той е бил на второ оперативно ниво, участвал е, координирал и е подпомагал престъпната дейност на организирана престъпна група, която е имала за цел извършване на престъпления срещу финансовата система – източване на банкомати.

Според обвинението, групата е извършвала престъпления в няколко страни-членки на Европейски съюз, което прави участниците в нея с висока степен на обществена опасност.

Минев е бил осъждан като непълнолетен с обществено порицание, като има общо две престъпни деяния в съдебното си минало. Това и издадената европейска заповед за ареста станаха причина съдът да наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”. Магистратите отбелязаха, че Минев не винаги е спазвал навсякъде правилата. Заедно с това съществува и реална опасност той да извърши ново престъпление. Определението на съда подлежи на обжалване или протест в 3-дневен срок пред Софийски апелативен съд, като в този случай заседанието за разглеждането на мярката ще е на 12 юли.

За Стоянов има издадена европейска заповед за арест, като според италианските съдебни власти той е участвал и координирал престъпната дейност на организирана група „Нощния”, създадена с цел незаконно използване на банкомати. Въпреки, че според защитата в заповедта не са представени в пълнота конкретни престъпления, съдът счете, че са налице условията за прилагане на искането към нея – за налагане на постоянна мярка „задържане под стража” за Стоянов. Определението на СГС може да бъде обжалвано или протестирано пред Софийски апелативен съд, като в този случай заседанието за разглеждането на мярката ще е на 12 юли.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини